Göteborg International Film Festival

February 3rd, 2014 § 0 comments

 

Förra veckan var jag på filmfestival, här är några av filmerna som jag såg.

schoolgirl_complex_mb03

Schoolgirl Complex

Jag inledde festivalen med att se Schoolgirl Complex. Kombinationen av det stereotypa tuggummituggande fnissandet och tonårens impulsiva destruktivitet blir stundtals absurd. Desperationen i att inte veta det som vi sedan ofta lär oss, känslornas förgänglighet och att de med tiden mattas av. Förälskelsen som överväldigar oss och ibland blir större än föremålet/-en för den.

Trailer här.

Jealousy-580

Jealousy

Fransk film som skildrar de små maktspelen i olika relationer. Att vara hängiven någon till den gräns att det blir olidligt att bara vara med den personen. De snabba knullen med en främling på en bar som gör allt uthärdligt. Louis dotter som utforskar sin verklighet genom sitt frågande. Vart vi leder den som vi älskar genom att försöka att kontrollera hen. Vardagen, bråken och rädslan för slutet som snarare skapar ett avslut.

Trailer här. 

5236d2401bf72

Winter Journey

Min personliga favorit under festivalen var Winter Journey. Här möter vi en intensiv kärlekshistoria med suddiga gränser, våld och hängivenhet. Erik och Lyokha rör sig genom en värld av vinter, droger och opera. En bild av hur vi i attraktionen och kärleken blir lika även när vi till synes är olika i allt. En lek med vad som är verkligt och känslan av att förlora sig själv till den grad att du hittar någon annan som du också kan vara.

Trailer här.

Läs även andra bloggares åsikter om Göteborg International Film Festival, Jealousy, Schoolgirl Complex, Winter Journey

Tagged , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

What's this?

You are currently reading Göteborg International Film Festival at Saga om Sexologi.

meta

  • Twingly BlogRank
  • Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.sagasexologi.se/ sort:inlinks Most linked posts