Vad gör Saga om Sexologi?

April 14th, 2013 § 2 comments

Jag tänkte att jag skulle bjuda er på en uppdatering av vad jag gör i livet. Just nu sitter jag på ett tåg och kommer imorgon att prata om sexologi och bloggande på psykologprogrammet vid Lunds Universitet. Det ska bli väldigt spännande och känns viktigt eftersom min erfarenhet från exempelvis psykiatrin säger mig att sexologi är ett viktigt ämne att ha med sig i arbetet med patienter/klienter.

Ett annat projekt som ligger mig varmt om hjärtat nu är det lustprojekt som jag och Maria Grudemo El Hayek arbetar på. Något som ni kommer att få läsa mer om inom kort och få ta del av.

I veckan så kom en väldigt viktig rapport som jag kan rekommendera er att läsa. Hiv i Sverige – Kunskaper, attityder och beteenden hos allmänheten 1987–2011 visar enligt mig på vikten av ett pågående samtal om hiv. I rapporten presenteras bland annat en syn på “de andra” som lever med hiv, jag skulle vilja se en attitydförändring där vi kan se att vi alla lever med hiv och måste förhålla oss till det. Att stigmatisera och kriminalisera hivpositiva är skadligt för allas hälsa.

Andra personer som jag inspireras av och ser fram emot framtida samarbeten med är Suzann och Robert.

I maj är det årsmöte för Svensk Förening för Sexologi i Göteborg. Där tror jag på spännande diskussioner om hur det sexologiska fältet kan utvecklas.

 

§ 2 Responses to Vad gör Saga om Sexologi?"

 • sofia says:

  Vad kul att du ska prata på psykologprogrammet! Synd att inte jag går kvar 🙂 Kan tänka mig att du är hundra gånger trevligare och mer intressant att lyssna på än de som föreläste för oss. (Minns framförallt att en av dem tyckte det var oerhört onödigt och fånigt att vilja lagföra sex med djur med hänvisningen att det hamnar under djurskyddslagen. Lite som att anse att en lag mot våldtäkt är onödigt för att det hamnar under våldsbrott?).
  Lycka till!

  • Saga says:

   Tack Sofia! Ja, hade varit jättekul om det var när du gick där! Det var väldigt bra och spännande – många intressanta områden och mycket kring terapi och sexologi 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

What's this?

You are currently reading Vad gör Saga om Sexologi? at Saga om Sexologi.

meta

 • Twingly BlogRank
 • Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.sagasexologi.se/ sort:inlinks Most linked posts