Var du där då?

March 16th, 2011 § 1 comment

I går invigdes BUFF filmfestival 2011 och jag såg filmerna The Last Norwigan Troll och The Liverpool Goalie. Filmfestivalen pågår till lördag 19/3 och biljetter till föreställningarna kan köpas på hemsidan. Jag träffar bland annat Victor Lindgren som deltar med sin kortfilm Var du där då?.

En kvinna jag känner brukar säga att hon ständigt blir förvånad då hon möter sin spegelbild, eftersom bilden av den 60+ kvinna som möter henne inte överensstämmer med hennes upplevelse av att vara 16 år. Under finstämda åtta minuter talar Var du där då? till mitt tonårsjag. Filmens reflektioner kring identitetsskapande, från den tid då vi inte hade något annat val än att vara där i landet mellan barn och vuxen, känns lika mycket i mitt 25-åriga jag som i mitt 13-åriga. Att ställa frågorna kring essensen av identiteten undviker vi kanske helst som vuxna. Eftersom risken finns att resan, att ta sig från punkten där vi är till punkten dit vi vill, känns oändlig. Filmen väcker många funderingar om identitet, kärlek och livet. Var du där då? kommer att användas som undervisningsmaterial, kontaktuppgifter till Victor hittar ni på Filmarbetarns hemsida.

Var du där då? och andra kortfilmer går att se på fredag kl 13.30 på Biograf Spegeln i Malmö.


Läs även andra bloggares åsikter om BUFF, film, identitet, tonår

Tagged , , ,

§ One Response to Var du där då?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

What's this?

You are currently reading Var du där då? at Saga om Sexologi.

meta

  • Twingly BlogRank
  • Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.sagasexologi.se/ sort:inlinks Most linked posts