Leopard: det är inte Kate Moss – det är en kåt 50+

May 4th, 2010 § 2 comments

I mitt hem har Hollywoodfruarna vandrat in. I gårdagens avsnitt så funderade jag och en vän över deras kärlek till leopardmönstrat. Det är intressant hur det leopardmönstrade i deras fall mest skulle kunna ses som ett djuriskt sexigt attribut, leopard för Hollywoodfruarna handlar inte om att klä sig high fashion à la Kate Moss naken under en alternativ päls. Nej, det handlar om att matcha leopard till den djuriska 50+ sexigheten når topp till tå. Det finns en själviskhet i deras fäbless för leopard, ett ganska befriande avbrott från de dyra dräkter som skulle räknas som respektabla.

Jag funderar på om det är åldern som krävs för att kvinnor ska vara så öppet utåtagerande i sin sexualitet? I gårdagens av snitt blandades även en svensk “pilskgröt” till en av Hollywoodfruarnas väninnors man. Lena Jolton förklarar att om mannen jobbar mycket så är han trött när han kommer hem till sin hemmafru som haft betydligt mer tid på sig att känna efter om hon är kåt. Då behöver han den extra skjuts som Lenas gröt innebär. Jolton sätter fingret på ett stort problem för lusten – stress. När hinner människor känna efter om de är kåta?

Alla delar av fruarnas utåtagerande sexualitet är inte lika sympatiska, då de ordnar Barbie-fest och klämmer på sina servitörer ligger man i soffan och kikar mellan fingrarna. Jag frågar mig dock om vi inte kan lära oss något av dem, att inte be om ursäkt för en sexighet som inte överensstämmer med den Kate Moss besitter.

En sexighet som inte är förföriskt charmigt lagom. Det finns inget ironiskt eller avmätt blasé i Hollywoodfruarnas kattmönster, de älskar bara leopard! – och där vinner de mitt hjärta.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , .

§ 2 Responses to Leopard: det är inte Kate Moss – det är en kåt 50+"

  • Pussy*Power says:

    De medelålders människor jag möter är betydligt öppnare än de yngre vuxna i sin sexualitet, det är en väsentlig skillnad. Slutsatsen är till stor del rätt enkel: mognad! Även om några mognar snabbt och andra långsammare så verkar det uppstå en viss homogen mognad efter 40. Man är trygg i sig själv helt enkelt och vet att alla funkar olika och accepterar det.

  • Saga says:

    Åh vad härligt att höra! En positiv bild av sexualiteten i förhållande till åldrande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

What's this?

You are currently reading Leopard: det är inte Kate Moss – det är en kåt 50+ at Saga om Sexologi.

meta

  • Twingly BlogRank
  • Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.sagasexologi.se/ sort:inlinks Most linked posts