Is your sex on fire?

April 16th, 2010 § 0 comments

studenttidningen Lundagårds hemsida läser jag en debattartikel av Malena Chronholm kring hur hon uppfattar sextrakasserier på nationernas klubbar i Lund. Sydsvenskan har också skrivit om Malenas upplevelser och följt med henne på klubb i Lund.

Min uppfattning är att det ligger ett problem i att skilja på den ganska frimodiga inställningen som finns till sex på nationernas klubbar och ett problem med en brist på respekt för andra människor. Jag har tjejkompisar som väljer vissa klubbar eftersom de vet att de garanterar ett ligg och tjejerna vill ha sex. Jag har också hört halvseriösa teorier kring att det procentuellt skulle vara mindre våldsbrott i studentvärlden och att det skulle kunna vara kopplat till att fler får ligga. Logiken är följer du med eller tar med någon hem så står du antagligen inte och sparkar på en plastskylt utanför kebabstället.

Jag tänkte att jag skulle ge er ett exempel på vad jag menar. Förra torsdagen efter en utekväll på lundanationen Östgöta så skulle jag hämta min cykel, jag står och låser upp den när jag höra bakom mig

– FY FAN VILKEN SNYGG RUMPA

jag ler för mig själv och tänker att det var ju ganska gulligt, jag har inga större problem med att någon säger så om mig. Sen fortsätter det

– HON VILL NOG FAN HA KUUUUK

Där kommer problemet, att ha en mer öppen sexualitet och raggning är i sig inget problem. Problemet kommer när den stämningen används för att visa på något annat och när folk helt enkelt inte beter sig. Fortsättningen av raggningen, om att jag vill ha kuk har ingenting med mig att göra. Det är inte en fråga utan ett påstående, mer riktat till personens sällskap än till mig, för mig har det därför inte med sex att göra. Jag tror inte att det är de brinnande könen som är problemet utan bristen på respekt och kunskap om hur man närmar sig andra människor.

Vi kan inte alla gå runt med manschettknappar som på bilden ovan där vi visar vad vi är intresserade av, därför krävs lyhördhet och en snygg raggningsteknik. Det är inte hett att bli aggressiv om någon avvisar dina raggningsmoves, det är inte heller hett att ta på individer utan att vara på det klara att de vill det, oavsett om det är män eller kvinnor.

Den sexuella öppenhet som länge funnits i studentvärlden i Lund ska vi vara rädda om och vårda. Den innebär möjligheter till en torsdagsligg från ÖG’s eller en lördagstrekant från Smålands, men den innebär också skyldigheter i fråga om respekt och förståelse. Tar inte studentvärlden frågan på allvar så kommer det inte längre att finnas något frimodigt Ligga i Lund.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

What's this?

You are currently reading Is your sex on fire? at Saga om Sexologi.

meta

  • Twingly BlogRank
  • Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.sagasexologi.se/ sort:inlinks Most linked posts