hiv med små bokstäver

April 6th, 2010 § 3 comments

Idag (genom bloggen Pillowtalk) hittar jag en artikel i DN om det ökade antalet hiv-smittade i Sverige. Artikeln fokuserar på en ökning bland män som har sex med män, men jag tror att ett ökat chanstagande när det gäller oskyddat sex är ganska gemensamt för de flesta sexuella kontakter.

Det är svårt att förklara varför vi inte skyddar oss, trots att vi vet så väl att vi ska det. I artikeln görs försök med porren, utan kondom, som en bov i dramat. Jag tror också att det mycket har att göra med känslan för de som vi har sex med. I de flesta fall så är sex något positivt och de eller den människan som vi väljer att knulla med är någon som vi tänker gott om. Vi tänker inte vår sexpartner som en potentiell smittorisk. Vi tänker heta luddiga tankar, långt från hiv.

Lösningen är inte någon hiv-nojja med tillhörande stigmatisering av smittade. Lösningen  är kanske snarare ett uppvaknande. Det är inte längre tider då det går att chansa. Sex är inte något som är avgränsat till två människor som lever ihop hela livet. Din partner har antagligen knullat med en massa andra människor, vissa av dem har eller har haft könssjukdomar.

Jag vet att det ibland är svårt att ens få testa sig för exempelvis hiv i Sverige. Ibland får man av sjukvårdspersonal höra att det inte är nödvändigt. Stå på dig då, och testa dig med jämna mellanrum. I Lund kan du testa dig på Hudkliniken, de nås på telefonnummer 046-17 11 65.

I vår uppsats och i det här inlägget skriver jag hiv med små bokstäver. Detta för att hiv inte längre är det där avlägsna främmande exotiska inslaget som skrivs HIV utan numera är hiv lika tillgängligt som trådlöst bredband. Det måste vi inse.

Här skriver ungdomsmottagningarna om att testa sig.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

§ 3 Responses to hiv med små bokstäver"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

What's this?

You are currently reading hiv med små bokstäver at Saga om Sexologi.

meta

  • Twingly BlogRank
  • Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.sagasexologi.se/ sort:inlinks Most linked posts