There’s no such thing as a free lunch

April 3rd, 2010 § 0 comments

En vän berättade för mig om hur en av hans kollegor som gått av sitt pass i en bar var med om följande. Han sätter sig i baren med en öl för att läsa en tidning. Ett gäng tjejer, antagligen möhippa eftersom en var klädd som sexig sjuksköterska kommer fram och säger:

– Kan du köpa drinkar till oss?

Han svarar nej och tjejerna surar vidare. Jobbar man inom restaurangbranschen så ser man ibland människor inte så  vackra sidor. De accentueras med alkohol och folk blir snåla och aggressiva, givetvis också kärleksfulla och varma. Det där med att bli bjuden på krogen är en av de fördelar som lyfts fram i debatten kring kvinnors sexuella makt. Jag pratar om det med en vän. Vi är rörande överens att citatet som jag valde som titel stämmer även i det här fallet. Det finns inga gratisdrinkar. Med gratisdrinkar kommer oändliga timmar av kallprat med människor som man kanske inte vill prata med och epitet som spritluder. Det ligger inga feministiska privilegier i rykten om att man knullat till sig en roll eller att kallas spritluder.

Grannen i Cougar Town ger sin man kort med ordet SEX på som han får använda som sex-kuponger

Bilden av den sexuellt återhållsamma kvinnan som med jämna få mellanrum fördelar sina gracer i form av kort där det står SEX på till sin svältande man förlorar vi alla på. Ändå reproduceras den i sitcoms och vardagsdiskussionen. Jag tror inte att det är någon tillfällighet att branschen som Ola Rapace kommer från, där han menar att kvinnor med sex får roller, samma bransch var på tapeten för några månader sedan eftersom sexuella trakasserier var en del av vardagen.

Köp era egna drinkar och ta inte för givet att kvinnor inte vill knulla!

F ö är diskussionen hopplöst hetero-/tvåsamhetsnormativ.

Här skriver jag om hur en politiker i Ystad fick rykte om att ha gått sängvägen till jobbet.
Här gör Tanja Suhinina ett jäkla jobb och diskuterar begreppet kvinnans sexuella makt
Elin Grelsson skriver om när kvinnor inte får ligga.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

What's this?

You are currently reading There’s no such thing as a free lunch at Saga om Sexologi.

meta

  • Twingly BlogRank
  • Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.sagasexologi.se/ sort:inlinks Most linked posts