Tipsa om sexbloggar

February 7th, 2010 § 5 comments

Siri Wikander på bloggen Nattens bibliotek gjorde igår en sammanställning över ett antal bloggar gällande sexualitet och jag fick äran att vara med. Hon efterlyser även fler tips på bloggar om sex, här kan ni gå in, läsa bloggarna och kommentera vilka ni tycker saknas.

Jag tycker även att det är värt att notera hur Wikander har delat in bloggarna under olika rubriker beroende på vilket sätt de skriver om sexualitet. Det får mig att tänka på Dörings forskning kring sexsurfande som jag skrev om i inlägget Att sexsurfa.

Läs även andra bloggares åsikter om , , .

§ 5 Responses to Tipsa om sexbloggar"

 • Hej Saga,
  Vad kul att du hjälper till och länkar! Jag är glad att jag har hittat din blogg som har en ton som jag trivs med.

  Spännande att du kommenterar kategorierna. Jag fick verkligen tänka efter, och har kanske ändå misslyckats, för att inte kategorisera efter olikhet utan på ett sätt som skulle hjälpa läsaren att hitta rätt.

  Det är spännande forskning som visar att även porrsurfandet utvecklats mot sexsurfande.

  • Saga says:

   Jag tyckte att det var intressant eftersom din uppdelning till viss del följer de kategorier som Döring talar om i sin forskning, särskilt i fråga om hur olika riktningar sexualitet på internet kan ha. Skillnaderna mellan att skriva anonymt, om sig själv, eller mer upplysande faktamässigt. Som du nämner så är begreppets förändring från porrsurfande till att tala om sexsurfande värt att notera. Kanske handlar det om en breddning?

   Eftersom jag är mycket intresserad av psykologi så tyckte jag att din blogg var väldigt givande, jag gillar kopplingen mellan aktuella fenomen och mer teoretiskt tänk.

 • Annie says:

  Min blogg handlar också om sexologi. Med tips på övningar, ställningar leksaker etc
  Här är den: http://sexologensblogg.blogspot.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

What's this?

You are currently reading Tipsa om sexbloggar at Saga om Sexologi.

meta

 • Twingly BlogRank
 • Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.sagasexologi.se/ sort:inlinks Most linked posts