Fittans år – nej tack

January 14th, 2010 § 2 comments

Jag läser Gustav om kampanjen Vaginans år 2010 som dök upp på Facebook för ett tag sedan. Gustav skriver

“du ska låta kuken vara sin egen och inte satt i relation till något annat”

Jag vet inte riktigt hur jag ska ta mig an frågan. Kanske på samma sätt. Låt muttan vara sin egen. Utan att behöva bära politiska statement eller maktstrukturer. På bloggen sniglad skriver författarna “Nu får decennier av kuk-år stå tillbaka”, känns jävligt sorgligt. Det blir en märklig sexualisering av maktförhållanden som varit och är allt annat än ok. Ett statement som känns något omodernt. Jag vill tänka att vi flyttat oss från dikotomiserandet kvinnor och män som motsatta kön och kampen mellan oss. Att det inte längre handlar om att älta vad som gått fel utan förändra tillsammans.

När jag var liten så brukade jag säga till mina föräldrar att jag skulle skaffa en man som skulle göra allt hemma när jag blev stor, (som någon sorts hämnd mot männens makt) de frågade mig om det verkligen var rättvist. Jag tycker att logiken i Vaginans år är lite den samma som min femåriga världssyn. Sen tycker jag personligen att vagina är ett ganska dåligt ord för fitta.

Gruppen fortsätter på Facebook efter att ha blivit utkastade, men det är en annan diskussion.

Läs även andra bloggares åsikter om Facebook, Gustav Almestad, Vaginans år

Tagged , ,

§ 2 Responses to Fittans år – nej tack"

  • socialasituationer says:

    Gott så. Håller med till fullo, även om jag inte tror att facebookgruppen ursprungligen skapades i allvarligt syfte öht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

What's this?

You are currently reading Fittans år – nej tack at Saga om Sexologi.

meta

  • Twingly BlogRank
  • Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.sagasexologi.se/ sort:inlinks Most linked posts