Sexualitet på Irland del 2

December 28th, 2009 § 1 comment

I en irländsk privatägd version av Apoteket finner jag ett enormt utbud av glidmedel, alla smaker, från tropisk, körsbär, aloe vera till mint. Jag ser små eldriva penisringar som ska skänka vibrerande njutning till båda. Kondomerna finns i ett femtontal olika påhittiga smaker och passformer och det unga paret framför oss i kön plockar glatt åt sig av supertunna kondomer och kombinerat glidmedel och massageolja.

Utanför på gatan så möter mig synen av de unga föräldrarna, vissa kan inte vara mer än 14-15 år gamla och de drar runt i sina mjukisbyxor med ungarna på armen. Min man skämtar om hur det snart är dags för hans systerdotter (hon fyller elva) och jag tänker att detta är en spännande kulturkrock. Vi har å ena sidan ett gammeldags samhälle med pojkar och flickor skilda i skolan och noll sex- och samlevnadsundervisning å andra sidan ett utbud av preventivmedel och njutningsmedel som får oss i Sverige att känna oss som vi befinner oss i en finare godisaffär. Jag tror att det kanske visar på hur stor del information och kunskap spelar i arbete med sexualfrågor. Vi kan hitta på hur många olika kondomsmaker som helst, men om vi inte når ut med dem till de som behöver dem så är körsbärssmaken ganska lönlös. Krocken mellan de katolska värderingarna om äktenskapet som institution för sexuellt samliv och hur verkligheten ser ut är helt enkelt för stor.

Läs även andra bloggares åsikter om glidmedel, graviditet, Irland, kondomer, preventivmedel

Tagged , , , ,

§ One Response to Sexualitet på Irland del 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

What's this?

You are currently reading Sexualitet på Irland del 2 at Saga om Sexologi.

meta

  • Twingly BlogRank
  • Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.sagasexologi.se/ sort:inlinks Most linked posts