Vad har Slitz och Feministiskt Initiativ gemensamt?

December 15th, 2009 § 1 comment

De vill ligga med en feminist.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=J_mDa0NZhjg]

Feministiskt Initiativ lanserade i dagarna sin kampanj Feminister har bättre sex, Slitz skribent Jensen var inne på samma spår för ett tag sen. Jensen skriver en guide till hur du får ligga med en som han uttrycker det manshaterska. Enligt FI ett hett tips eftersom det då lovar bättre sex. Kanske kan vi se något samarbete här?

Skämt å sido så är det intressant hur ett feministiskt parti närmar sig begreppet sexualitet. Genom historien har feminismen haft lite svårt att gör det utan att fokusera på det negativa. Under 1990-talet handlade det om begrepp som abort, sexuella trakasserier och våga vägra analsex. Ett mer positivt och njutningsrelaterat fokus välkomnas varmt!  Jag har tidigare nämnt sexpositiv feminism. Sen måste jag säga att jag ställer mig lite skeptisk till Gudrun Schymans Newsmill om makt och hur den är skadlig för relationer. Jag tror personligen att just begreppet makt är något som gör många relationer rörliga och levande, men på båda hållen, inte som en enbart patriarkal sak och kanske som en positiv aspekt.

Sen är det något som Gustav också är inne på, nämligen att liggandet med en feminist är lika med att ligga med en kvinna. Både hos Jensen och FI ligger fokus på kvinnor som deras sexualitet. Här saknar jag en diskussion om det inte även kan vara bättre för män att vara feminister och ligga.
Gustav och Elin skriver också om FI’s kampanj.

Läs även andra bloggares åsikter om Feministiskt Initiativ, Gudrun Schyman, sexualitet, Slitz

Tagged , , ,

§ One Response to Vad har Slitz och Feministiskt Initiativ gemensamt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

What's this?

You are currently reading Vad har Slitz och Feministiskt Initiativ gemensamt? at Saga om Sexologi.

meta

  • Twingly BlogRank
  • Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.sagasexologi.se/ sort:inlinks Most linked posts