Är du student mellan 15 och 29 år?

December 9th, 2009 § 0 comments

Jag fick det här i ett mail apropå mina och Evas planer gällande ett samarbete med P6 i vår kandidatuppsats i vår. Stämmer det in på er så gå in och svara!

Hej!
Är du student och mellan 15 och 29 år? Hur står det till med sexet egentligen? Påverka genom att svara på UngKAB-enkäten (www.ungkab.se).

Det finns så mycket åsikter och föreställningar om unga och sex. Men hur ser det egentligen ut? Vi vet att det sker massor av förändringar, fast vi vet inte särskilt mycket om dem. Det vi faktiskt vet är att ”sex säljer” och att media gapar ut alarmerande nyheter titt som tätt. Men vad grundas deras nyheter egentligen i? Och hur påverkar de vår syn på sex och på unga?

För att man ska kunna få en mer rättvis bild av hur unga ser på sex, vad unga tänker, tycker och gör – anser vi att man måste fråga om det. Fråga dem som berörs. Fråga unga människor. Så att de – ni! – kan få en chans att berätta om hur det faktiskt ser ut.

De som pratar i radio eller i TV, de som bloggar om de här frågorna, de som svarar på frågor i olika sexspalter och alla tusentals människor som jobbar på ungdomsmottagningar, i skolor, på fritidsgårdar, i ideella organisationer och så vidare. Alla behöver ha fakta när de pratar med unga. Och fakta kan de bara få från er som faktiskt är unga. Så enkelt är det! Och nu har du chansen att ge dem det. Om du svarar på den här enkäten så bidrar du med otroligt viktig kunskap.

Sex är en viktig del av våra liv och dina erfarenheter och åsikter betyder något. På riktigt. Så gör din röst hörd. Den räknas!

Göteborgs universitet, där Jonna Abelsson forskar tillsammans med Ronny Heikki Tikkanen, genomför nu Sveriges största undersökning om unga och sex. Svara på enkäten genom att surfa in på www.ungkab.se Efter att du fyllt i enkäten finns det möjlighet att tävla om en MacBook Pro, ett antal bärbara PC med lång batteritid samt 100 iPods.

Sprid detta meddelande vidare inom dina sociala nätverk

Tack på förhand

Jonna och Ronny
(kontakt: ronny.tikkanen@socwork.gu.se)
www.ungkab.se

Läs även andra bloggares åsikter om P6, undersökning, ungkab

Tagged , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

What's this?

You are currently reading Är du student mellan 15 och 29 år? at Saga om Sexologi.

meta

  • Twingly BlogRank
  • Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.sagasexologi.se/ sort:inlinks Most linked posts