Carolina Gynning & sexualiteten

November 17th, 2009 § 1 comment

Jag får hem Carolina Gynnings nya bok EGO Woman och kärleken bara växer. Min beundran för Gynning föddes när hon befann sig i Big Brother-huset och jag gick i trean på Österportsskolan i Ystad. Gynnings blonda trassliga yttre talade mycket till mig då och den kärleken har bara växt med åren. När jag nu läser hennes EGO Woman så får jag en förklaring till varför jag fascineras så mycket av henne. Trots det porrdocksskapande som hon ibland utsätter sitt yttre för så måste jag säga att jag tycker att hon är en av de sexigaste kvinnorna i Sverige. Det handlar om den enorma positivitet som hon skildrar sin egen sexualitet med. Hon lyfter sin njutning över funderingar om vem som är offer eller vem som utnyttjas. Hennes lidande är självklart i relationerna och i känslorna av ensamhet, men när det gäller sex, då är Gynning drottning.

Hennes sexliv är ett lika naturligt bidrag i boken som medierna som hon går till, och det känns aldrig för självutlämnande eller snaskigt. Gynning är i EGO Woman totalt i kontroll av sin egen sexualitet och låter oss veta det.

Jag läste för några veckor sedan en recension av Sofi Farmans nya bok Elsas mode i Sydsvenskan

“En sexscen skildras med orden “när han tränger in i henne gråter hon inombords av lycka”. Inträngaren ser ut som “en riktig grekisk gud”. “

För helvete Sofi tänker jag. Gynning tar oss aldrig dit ner, hon svävar över det med formuleringar som

Men det sket sig duktigt som vi brukar säga i Skåne, våra stora läppar möttes och vi var förlorade i varandra, i alla fall för den här kvällen”

Hos Gynning är det två människor som har sex med varandra, ingen som gråter av någon penetration och ibland är sex bara sex. Hon skildrar sex med en direkthet som är mycket beundransvärd. Carolina Gynning är ett fenomen och hon förtjänar varje bit av det. Hon har en styrka och en kraft som jag önskar till varje trasslig blondin där ute och på det sättet är hon en utmärkt förebild.

Läs även andra bloggares åsikter om Carolina Gynning, EGO Woman, Elsas mode, sexualitet, Sofie Farman

Tagged , , , ,

§ One Response to Carolina Gynning & sexualiteten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

What's this?

You are currently reading Carolina Gynning & sexualiteten at Saga om Sexologi.

meta

  • Twingly BlogRank
  • Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.sagasexologi.se/ sort:inlinks Most linked posts