Positiv psykologi

November 16th, 2009 § 0 comments

Vi har fått en uppgift i min kurs Hälsa och välbefinnande. Den går ut på att göra ett test på VIA authentic happiness och få reda på styrkor i ens personlighet. Dessa ska vi sedan medvetet använda oss av under några dagar och utvärdera resultatet. Jag tänkte använda mig av mina toppfem (kapacitet att älska och bli älskad, hopp, optimism och framåtanda, kärlek till kunskap, mod och tacksamhet) här på bloggen. När det handlar om sexologi så tror jag att vi kan vinna mycket på att använda oss av positiv psykologi. De flesta människor är väl medvetna om sina negativa sidor, men inte alls lika medvetna om de positiva.

Läs även andra bloggares åsikter om Lunds Universitet, positiv psykologi, VIA authentic happiness

Tagged , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

What's this?

You are currently reading Positiv psykologi at Saga om Sexologi.

meta

  • Twingly BlogRank
  • Twingly Blog Search ShowBlog=NO blog:http://www.sagasexologi.se/ sort:inlinks Most linked posts